Evalueren

Evalueren 2017-06-22T10:15:18+01:00

CNGRS ondersteunt de organisator met het professioneel opzetten van een evenement door de organisatie toolkit.
In de evenementenbranche wordt evalueren vooral achteraf gedaan. Toch ligt de grootste betekenis juist vóór en tijdens het congres. Door veelvuldig te evalueren krijgt de organisator informatie over het evenement. Dat is ook iets wat CNGRS mogelijk maakt. Wij spreken over evaluatie voorafgaand aan het evenement, evaluatie tijdens het evenement en evaluatie na het evenement.

  • Voorafgaand aan het evenement
  • Dynamisch evalueren
  • Eind evaluatie

1. Voorafgaand aan het evenement

Met evaluatie vooraf kan de organisator de betekenis van zijn congres beter afstemmen op de behoefte van de deelnemers. Voorbeeld: Het gebeurt nog wel eens dat de spreker niet precies het juiste verhaal vertelt. Beter gezegd: niet vertelt wat de deelnemers verwachten te horen. Breng van tevoren in kaart wat men wil horen (evalueer de behoefte of verwachting) en de spreker kan zijn verhaal veel beter op de behoefte van de deelnemers afstemmen.

evalueren

2. Dynamisch evalueren

Dynamisch evalueren – evalueren tijdens het congres – biedt de organisator de kans om meteen actie te ondernemen. Er is niks vervelender dan achteraf te moeten horen dat de koffie bij een koffiepunt niet goed was. Voor deelnemers is het mogelijk om via de CNGRS EventApp berichten te sturen. Een bericht aan de organisatie is eenvoudig gemaakt. Andersom kan de organisator actief via de App per deelnemer of doelgroep communiceren. Een een bedankje door de Organisator is ook snel gedaan.

3. Eind evaluatie

Goed achteraf evalueren bestaat uit drie onderdelen.
1 – Het moet op tijd, op het moment dat mensen voor een deel nog in hun beleving zitten.
2 – Je moet goed weten wat je wilt weten. Maar vooral welke vragen je moet stellen om dat te weten te komen. Wij hebben daar profilers voor die gespecialiseerd zijn in het formuleren van vragen aan dat wat de opdrachtgever wil weten.
3 – Je moet de informatie weten te duiden.
Alle verzamelde data in een rapportage geeft overzicht aan de opdrachtgever en organisator. Wij gaan echter een stap verder. Wij vertellen wat de uitkomsten van de evaluatie betekenen. Wij geven niet alleen het waarderingscijfer, maar we vertellen ook wat daar de reden voor is. Zo geven wij inzicht in het congres en dat maakt het organiseren van een volgend congres makkelijker.

Uw bezoekers of gasten snel informeren?

Dit leggen we u uit in het volgende item!

Bekijk stap 6

Informeren